Galiba Hırsız Bizden Birisi!

Bir iş yerinde, işler istenildiği gibi gitmez. Yöneticiler, bu durumla baş edemeyince çıkış yolları ararlar kendilerine göre. Öncelikler basit yalanlar uydurulur ,sonraları çözülmeyince  çevresindeki  insanları ciddi suçlamalara kadar gider. Küçük yanlışlar, küçük olduğu için çok  dikkat çekmez önceleri. . Dikkat çekse de çok da umursanmaz.

Ancak, sonraları daha fazla dikkat çeken  yanlışlar yaşanır. Çünkü İş yerinde çalışan ve oradan geçinenler de sıkıntılar yaşamaya başlar.

Zaman odur ki;

Bir iş yerinde de, buna benzer bir hırsızlık yaşanır. Bu durum karşısında iş yeri sahibi  hırsızı bulmaya ve onu yakalamaya karar verir. Güvendiği görevlilerini çağırır:

Burada hırsızlık var. Gittikçe kötüye gidiyoruz. Bunu şimdi yakalamamız lazım der. İşleri düzeltmemiz lazım. Elemanlarını çağırır ve:

Oğlum Temel : Sen şu çıkışı tut!

Oğlum İdris : Sen bu çıkışı tut! der

İş yeri aranır taranır ama kimse bulunamaz. İş yeri sahibi güvenlikçilerini  ve  en yakınlarını çağırır:

Kapıları tutmadınız mı? Bu nereye kaçtı deyince, Neden Hırsızı bulamadık  diye sorar ?

Temel: Efendim! Siz bize sadece çıkış kapılarını tutun dediniz ve tuttuk. Buralardan kimse çıkmadı.

Cemal: Efendim içeride her yeri aradık ve içeride kimse yok!

İdris:   Efendim!    bizim tuttuğumuz kapılardan da kimse çıkmadı. . Elemanların ğirdiği kapıdan kaçmıştır! Yoksa arama yapacağımızı ve Şifreyle girdiğimiz giriş kapımızı nereden bilecek?

Galiba hırsız bizden birisi!

Fıkradan Anlayabildiklerimiz:

  1. Bazen iş tarifi yaparken ayrıntılı tarif yapmak gerekir.
  2. Çoğu zaman hırsız veya yanlışlık yapan göz önündedir. Ve bizim bildiğimiz veya bizi bilenlerdir. Tanıdığımız insanlar bizlere daha fazla yanlış yapacaktır. Onun için önce kendimizden başlayarak çevreye doğru yanlışları sorgulamamız gerekir.
  3. Bir yerde küçük bir yanlışlık olmuş ise bunun arkası gelecektir. Onun için sorunların büyümeden çözülmesi sağlanmalıdır. Damlaya damlaya göl olabildiği gibi, damlaya damlaya var olan kaynaklar da tükenebilmektedir.
  4. İç dünyamız temiz olursa dışarının kirliği bizi çok fazla etkilemeyecektir. Ancak iç dünyamız pis ise soru ve sorunların kaynağını dışarılarda aramaya çalışırız.
  5. İnsan her ne kadar yanlışları ve yanlışlarını gizlemeye çalışsa da er veya geç ortaya çıkacaktır. Tarih göstermiştir ki, hiç bir sır ilelebet gizli kalmamıştır.
  6. İş yeri sahibi veya amir bulunduğu ortamı iyileştirmelidir. Ve o yetkinlikte olmalıdır.

Hırsızlık fıkrası

 

 

 

Şu Yazıya da Bakabilirsiniz

Neyleyeyim! Ambara Fare Dadandı Anam Babam!

Neyleyeyim! Ambara Fare Dadandı Anam Babam! ‘’Bir yerde fare varsa orada hırsız vardır’’ Demiş büyüklerimiz. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir